neodyum mıknatıs, neodium mıknatıs, kömür mıknatıs, sancaktepe samandıra neodyum mıknatıs, samandıta nidyum mıknatız fiyatı, ucuz neodyum mıknatıs.
neodyum mıknatıs, neodium mıknatıs, kömür mıknatıs, sancaktepe samandıra neodyum mıknatıs, samandıta nidyum mıknatız fiyatı, ucuz neodyum mıknatıs. mıknatıs satıcısı samandıra, istanbul sancaktepe samandıra mıknatıs, neodium mıknatıs fiyatları, ucuz neodyum mıknatızlar.
Mıknatıs Hakkında Bilgiler
Mıknatıs Nedir?
Demir ve nikeli çekip taşıyabilen çubuğa verilen ad. Bu şekilde demir parçalarını çekme, yani mıknatıslık, milâttan birkaç yıl önce, Batı Anadolu
da bulunan Yunan şehirlerinden Maguesia (bugünkü adiyle Manisa) şehri yakınlarında gözlenmiştir. Yunanlılar M.Ö. 800 yıllarında bugün manyetit (Fe3O4) dediğimiz, bazı taşların demir parçalarını çektiğini gözleyerek manyetizma olayının farkına varmışlardır. Efsaneye göre Manyetit* adı "sürüsünü otlatırken ayakkabısının çivileri ve sopasının ucu yapışıp kalan" Magnes adlı çobandan gelmektedir. Mıknatıs, demir ve çelikten yapılmış şeyleri çeken, serbestçe asıldığı zaman belirli doğrultuyu gösteren bir cisimdir. Gerçekte, nikel ve belirli alaşımlar üzerinde de çekici etkisini gösterir. Sanayinin birçok alanında mıknatıslardan yararlanılarak üretim yapılmaktadır. Elektrik motorları mıknatıslarkullanılarak oluşturulmaktadır. Nakliye sektöründe çekim gücü çok yüksek olan mıknatıslar kullanılır. Bu sayede maksimum ağırlıktaki metal parçalar hiç zorlanmadan nakledilir. Mıknatıs telefondan tutun da jeneratöre kadar hayatımızın her alanında kullanılan bir buluştur. Lakin magnetizma hususunda buluşları yapan ilk bilim adamı Yunanlı Tales’den başkası değildir. Mıknatıslar üç çeşittir; Doğal mıknatıslar Suni(Yapay) mıknatıslar Elektromıknatıslar 1. Doğal Mıknatıslar Doğal mıknatıslar ilk defa Anadolu’da Manisa il sınırları içinde M.Ö 800 yılında Yunanlılar tarafından bulunmuştur. Günümüzde de doğal mıknatıs taşları Manisa ilinde bulunmaktadır. Doğal mıknatıslar “mıknatıs taşı” olarak bulunmaktadır. Manyetik alanları, günümüzde kullandığımız yapay mıknatıslar gibi sonradan kazandırılmış olarak değil yapısından dolayı kendiliğinden bulunmaktadır. Mıknatıs taşının diğer adı da magnetit tir. Bir doğal mıknatıs resmi. (Üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz.) 2. Suni(Yapay) Mıknatıslar Yapay mıknatıslar manyetik özelliklerini daha iyi korumaları nedeniyle genellikle çelikten yapılır. Bu tür mıknatıslar motor, hoparlör, vb. alanlarda istenilen şekilde ve güçte üretilirler. Aşağıdaki videoda yapay mıknatısların yapımı anlatılmıştır. Eğer videonun 04:13 dakikasına giderseniz mıknatısın şarj edilmeden önce metalleri çekmediğini görebilirsiniz. 3. Elektromıknatıslar Elektromıknatısların gerçek mıknatıslar ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Elektromıknatıslar sürekli devam eden ve kontrolsüz bir manyetizmaya sahip değildir. Aksine istenildiği gibi kontrol edilebilen ve istenildiği taktirde çekim gücü üreten mıknatıslardır. En basit olarak elektromıknatısı sağ tarafta gördüğünüz gibi yapabilirsiniz.